Dancehall artiest Poppe vereerd met onderscheiding president

De Surinaamse dancehall artiest Poppe, die momenteel in België woont, is door president Desi Bouterse onderscheiden in de Ere orde van de Palm. “Ik ben trots op mezelf. Dit is een hele grote eer. Hard werken wordt beloond. God is groot,” reageert ze.

Dit betekent voor haar ook een stimulans om door te gaan met goede muziek te maken en Suriname op muziekgebied te blijven uitdragen. Het management van de artiest praat van een groot gebaar dat aanspoort om nog harder te werken aan de muziek. De onderscheiding was in het kader van 155 jaar Keti Koti.

Simonia Darson, zoals Poppe officieel heet, was speciaal voor de onderscheiding naar Suriname afgereisd. Poppe staat nu onder contract van Wow Pow Recording Studio in Rotterdam, Nederland. Het nummer ‘Mi Law’ waarmee ze vorig jaar een grote hit scoorde, is de eerste song van de samenwerking.

Poppe levert ook een bijdrage aan de comeback-single ‘Winti’ van de Surinaams Nederlandse Hip-Hopratiest Winnne. “Het is een top nummer. Als het gaat om mijn cultuur, dan sta ik 1000% er achter”.(GFC)