fbpx

Dameskampioen dos Ramos gekwalificeerd voor volgende ronde Wereldkampioenschappen schaken in Jamaica

Nationaal dameskampioen Rosangela dos Ramos verovert in Kingston, Jamaica de 4e plek voor kwalificatie in de volgende ronde van het Wereldkampioenschap schaken voor dames. Dit deed ze door haar laatste partij te winnen van de U-16 Carifta kampioene Adani Clarke van Jamaica.

De volgende kwalificatieronde (Zonals) worden het volgend jaar gehouden in Columbia.

Het is de 2e keer dat Rosangela dos Ramos zich kwalificeert voor de volgende ronde. Eerder wist ze deze prestatie ook te behalen in de Subzonals 2014, georganiseerd in Suriname.

Winnaar van de Female Subzone 2018 is geworden Almanzar Vasquez van Dominica. Op de 2e en 3e plaats eindigen resp, Katrina Blackman van Barbados en Rachel Miller van Jamaica. Dos Ramos eindigt op 4e plaats met 5 ½ punt uit 9 partijen.

BEKIJK OOK
Man met ruim 6.5 kg cocaïne in reiskoffer betrapt op luchthaven

Viresh Giasi en Romario Sanches, die uitkwamen in de sterk bezette absolute klasse van de Subzonals met een deelnemers aantal van 75 schakers, wisten na 9 partijen 5½ punten te scoren.

Sanches mist de Fide meester (FM) titel op een ½ punt. Hiervoor is een score van minimaal 6 punten nodig. Winnaar in de Absolute Class is geworden FM Shane Matthews uit Jamaica, die hierdoor ook de Internationaal Meester (IM) titel behaalt.(GFC)