Dame in Paramaribo leeft als hikikomori, familieleden radeloos

Slapen in bed vrouw

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een dame die woont in het noorden van Paramaribo, Suriname, heeft sinds maart 2020 de leefstijl aangenomen van de hikikomori in Japan.

Familieleden evenals haar vriend vertellen aan GFC Lifestyle dat ze alles in het werk hebben gesteld om de veertigplusser op andere gedachten te brengen.

Echter weigert ze om hieraan mee te werken. Haar moeder en vriendinnen evenals haar geliefde hebben haar wel honderden keren tevergeefs gevraagd om samen gezellig uit eten te gaan of een bezoek te brengen aan het winkelcentrum.

De term “hikikomori” wordt gebruikt om individuen aan te duiden die zich volledig terugtrekken uit de samenleving en bijna al hun tijd in hun huis, vaak in hun kamer, doorbrengen.

Ze vermijden vaak sociale situaties en contacten, waardoor ze geïsoleerd raken.

Een psycholoog verbonden aan het KIVC legt aan GFC uit dat de term echter niet specifiek bedoeld is voor mensen die de hele dag niets doen, maar eerder voor diegenen die sociale interactie vermijden.

Het is volgens hem belangrijk om te benadrukken dat hikikomori vaak lijden aan psychische problemen, waaronder depressie en angststoornissen.

Foto ter illustratie.

OOK INTERESSANT
15- jarige jongen gooit dure sieraden van zijn stiefvader in Surinamerivier