Dame (25) bemoeit zich met arrestatie vriend en wordt hardhandig aangepakt door politie

Een 25 –jarige vrouw doe zich bemoeide met de arrestatie van haar vriend op het Rotterdamse Stadhuisplein werd flink door de politie aangepakt. Een video daarover gaat rond op internet en de maker van de beelden noemt het geweld “buitenproportioneel”.

De vrouw en haar vriend zijn vrijdagochtend uit de Apres Skihut gezet, omdat ze zich volgens de politie zich tegenover de toiletdame en de portier hadden misdragen.

De vrouw had de portier klappen in het gezicht gegeven, nadat hij had haar aangesproken op een ruzie met de toiletdame. Haar vriend smeet met een stoel. Het stel werd buiten gezet, maar na een half uur was het paar nog steeds in discussie met de uitsmijters, terwijl de politie arriveerde.

De vriend werd in de politieauto gezet. De vrouw bemoeit zich daarmee en wordt vervolgens geduwd door de agent, strompelt en valt op de grond. Ze gaat scheldend verder en roept een agent “kankerflikker”. Meteen daarna stompt een agent haar twee keer in het gezicht. De vrouw wordt daarna tegen een auto aangezet en in de boeien geslagen.(GFC)