fbpx

Dalian zal infrastructurele projecten niet voortzetten zonder schuldherschikking

GFC NIEUWSREDACTIE- Zhao Xijin, bestuursvoorzitter van de China Dalian International Economic & Technical Cooperation Group (CDIG) heeft samen met zijn delegatie een bezoek gebracht aan minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken (OW).

De bestuursvoorzitter is momenteel bezig de dependances van het bedrijf in de verschillende landen te bezoeken.
Momenteel zijn er geen schulden bij de Chinese maatschappij, maar er is voorlopig geen geld om de projecten Dalian 5 en 6 te financieren voor het asfalteren van wegen.

Zolang de schuldherschikking tussen Suriname en China niet afgerond is, zal Dalian niet aanvangen met het uitvoeren van de projecten. Dit is een nasleep van de schulden die zijn gemaakt door de vorige regering, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.

De CDIG heeft reeds 24 jaren een dependence gevestigd in Suriname en heeft verschillende succesvolle projecten uitgevoerd voor de staat Suriname.

Zhao Xijin heeft reeds een bezoek gebracht aan president Santhoki, waarbij het staatshoofd zijn hoge verwachtingen heeft aangegeven voor de verschillende projecten die de CDIG verder zal uitvoeren.

De bestuursvoorzitter gaf verder aan dat het bedrijf zich ook wilt profileren op gebieden die niets te maken heeft met infrastructuur om hun scope uit te breiden en een verdere bijdrage te leveren aan de economie van Suriname. Zhao Xijin zegt dat er een goed partnerschap is tussen de CDIG en Suriname en hij hoopt dat dit zal continueren.

Nurmohamed gaf tijdens dit bezoek aan dat wegen rehabilitatie prioriteit heeft en dat er hieraan het best aandacht besteed kan worden. Verder zal de minister van OW de lijst met Public Private Partnership (PPP) projecten aanbieden aan de CDIG, zodat het bedrijf hieruit kan kiezen waaraan ze mee willen doen.

OOK INTERESSANT
Nederlandse afgevaardigden in Suriname over natraject excuses slavernijverleden