fbpx
Dakloze tiener slaagt als beste van middelbare school, krijgt voor 3 miljoen aan studiebeurzen

Redactie GFC Nieuws — Tupac Mosley uit het Amerikaanse Memphis (Tennessee) is 17 en dakloos, maar slaagde toch als beste van de middelbare school. Omdat hij verder wil studeren, ging hij op zoek naar studiebeurzen. Zijn doel was om een miljoen dollar aan studiegeld te vergaren. Het werden er drie miljoen.

Na de dood van zijn vader ging het bergafwaarts met het gezin. Zijn moeder kon de rekeningen niet meer betalen, en in februari werden zij uit huis gezet.

Dankzij liefdadigheidsorganisaties hoefden zij niet in de open lucht te slapen. Mosley  kwam terecht op een camping, maar bleef zich op school volledig inzetten.

Dat leidde ertoe dat hij met de hoogste cijfers van zijn jaar slaagde. Hij wilde zeker zijn dat hij zijn vervolgstudie kon doen zonder zich zorgen te maken over geld, dus ging hij op zoek naar studiebeurzen.

Aan het eind van het schooljaar kreeg hij tweemaal goed nieuws: hij was als beste geslaagd, en hij had drie miljoen aan studiebeurzen verzameld. Hij koos uit de meer dan 40 universiteiten die hem wilden hebben voor de Tennessee State University, waar hij elektrotechniek gaat doen.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.