Dakloze tiener slaagt als beste van middelbare school, krijgt voor 3 miljoen aan studiebeurzen

Redactie GFC Nieuws — Tupac Mosley uit het Amerikaanse Memphis (Tennessee) is 17 en dakloos, maar slaagde toch als beste van de middelbare school. Omdat hij verder wil studeren, ging hij op zoek naar studiebeurzen. Zijn doel was om een miljoen dollar aan studiegeld te vergaren. Het werden er drie miljoen.

Na de dood van zijn vader ging het bergafwaarts met het gezin. Zijn moeder kon de rekeningen niet meer betalen, en in februari werden zij uit huis gezet.

Dankzij liefdadigheidsorganisaties hoefden zij niet in de open lucht te slapen. Mosley  kwam terecht op een camping, maar bleef zich op school volledig inzetten.

Dat leidde ertoe dat hij met de hoogste cijfers van zijn jaar slaagde. Hij wilde zeker zijn dat hij zijn vervolgstudie kon doen zonder zich zorgen te maken over geld, dus ging hij op zoek naar studiebeurzen.

Aan het eind van het schooljaar kreeg hij tweemaal goed nieuws: hij was als beste geslaagd, en hij had drie miljoen aan studiebeurzen verzameld. Hij koos uit de meer dan 40 universiteiten die hem wilden hebben voor de Tennessee State University, waar hij elektrotechniek gaat doen.

Overige berichten