fbpx

Dagelijks douchen kan slecht zijn voor de gezondheid, 1 keer per week genoeg, zeggen experts

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het kan nadelige  gezondheidsgevolgen met zich meebrengen om dagelijks te douchen, met name voor voor oudere mensen.

Dat zegt dr. Elaine Larson. Hij is een expert op het gebied van infectieziekten en verbonden aan de Columbia University School of Nursing.

Hoe ouder de mens is, des te dunner, minder gehydrateerd en gevoeliger de huid wordt. Een droge, gebarsten huid kan bacteriën doorlaten en infecties en allergische reacties veroorzaken.

Deskundigen wijzen erop dat overmatig wassen en schrobben de huidolie en gezonde bacteriën verwijderd en dat kan zorgen voor een droge en geïrriteerde huid.

Ook Dr. Robert Shmerling, klinisch hoofd reumatologie bij Beth Israel Deaconess Medical Center aan de Harvard Medical School, ziet het dagelijks douchen niet als een noodzaak.

OOK INTERESSANT
Stomdronken vrouw valt flauw en wordt wakker met 'rottende benen'

“Mensen denken dat ze door regelmatig douchen schoner zijn, maar bacteriologisch gezien is dat niet het geval”, beweren beiden topexperts.

Douchen kan de zuurmantel van de huid, dat is de natuurlijke beschermende barrière, afbreken. Het lichaam wordt daardoor kwetsbaarder voor bacteriële en virale infecties.

“Één ​​of twee keer per week douchen of baden is ideaal”, zegt dr. Brandon Mitchell, een andere expert die als assistent-professor dermatologie verbonden is aan de George Washington University.