Sobere viering Dag der Verloskundigen

GFC NIEUWS- De Dag der Verloskundigen, vandaag 5 mei, is enigszins sober gevierd in het ‘s Lands Hospitaal.

Vanwege de COVID-19 maatregelen, maar ook vanwege de algehele situatie in het land vanwege de coronavirus-pandemie is deze dag op een rustige wijze herdacht. Op zich zou het juist een opmerkelijke viering moeten zijn, vanwege het feit dat dit jaar door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is uitgeroepen tot het Jaar van de Verpleging.

Op de Verloskundige afdeling kon er nog net een gebak en drank er vana f. Verder zijn deze werknemers toegesproken door de verpleegkundig-directeur, Suze Holband, en was ook de medisch-directeur, Soenita Nannan Panday-Gopisingh, aanwezig.

Ook dit jaar hebben de werknemers collega’s genomineerd voor de titel Verloskundige van het jaar. Dat is niet makkelijk geweest, verklapt het hoofd van de Verloskamer, Helianthe Bennanon. Gekozen is voor de verloskundigen Angela Gangaram-Khargoe en Tonisha Ramcharan.

“Ze blonken nog net iets meer uit op de punten van samenwerking, stressbestendig, leidinggeven, flexibiliteit, punctualiteit, kwaliteit, respect, overzicht en konden hun mannetje staan, wanneer dat moest”, verklaart Bennanon de keuzen.

De balans valt mooi, omdat Ramcharan uit de jonge generatie van de discipline komt, terwijl Gangaram-Khargoe van de oudere generatie afstamt. Ze kregen elk een bloemetje en een enveloppe met inhoud.

De verloskundige van het jaar 2019 was Rowena Mijnals die haar ervaring van het afgelopen met haar collega’s deelde. Over een week, dinsdag 12 mei, wordt dan de Dag der Verpleging gevierd. Alle verpleegkundigen worden dan in het zonnetje gezet. Ook in ‘s Lands Hospitaal.

Overige berichten