DA’91-voorzitter del Castilho: Suriname is niet vrij

“Wat wij willen is een overwinning voor ons land en dat kan alleen als DA’91 de overwinning haalt. Voor die overwinning is nodig Politiek Anders. De politiek moet anders voor die noodzakelijke verandering van ons land. Een verandering die blijvend is. En voor die Politiek Anders is het DA’91 die de sleutelrol zal moeten vervullen. Wij willen Suriname haar vrijheid teruggeven. Nu is Suriname niet vrij. U bent niet vrij om te zeggen wat u denkt. U bent niet vrij te eten wat u wilt. U bent niet vrij om te sparen en te plannen”, zei Angelic del Castilho, DA’91-voorzitter, tijdens de jaarvergadering van de partij vorige week zaterdag.

Suriname moet volgens haar bevrijd worden “van al die oude denkwijzen die ons achterhouden en klein houden. De eerste vereiste is dan ook dat wij elk de vrijheid nemen om alle beperkingen van ons af te zetten, jij bent de eigenaar van jezelf zodra je de vrijheid neemt om je eigen leven richting te geven”, meent del Castilho.

Wij bevinden ons nu pakweg 26 maanden voor de verkiezingen van 2020 en dat betekent volgens de politica dat er een belangrijke taak voor ons allen begint. “Wij moeten beginnen, meer dan hiervoor, om deze strijd voor het herwinnen van onze vrijheid, voor het herwinnen van onze toekomst, voor te bereiden. Wij moeten ons versterken, ons gereedschap en instrumenten gereed maken en aanscherpen voor de grote operatie die wij succesvol moeten ondernemen”.

DA’91 loopt voorop

Zij wijst er verder op dat de partij voorop zal lopen op die weg naar de “Nieuwe” Republiek Suriname. “Het bewijs dat wij onze vrijheid durven te nemen, zal blijken door te weigeren ons te laten verblinden voor de noden van de toekomst door ons blind te staren en alleen te reageren op de ellende van vandaag”.

De politica vindt dat onze vrijheid als burger en als land het “grootste en belangrijkste slachtoffers is van het wanbeleid van deze regering Bouterse.
Wij moeten onze vrijheid herwinnen en deze boodschap moeten wij gevraagd en ongevraagd delen met onze kinderen, met onze buren, met onze collega’s, onze vrienden, met iedereen waarmee wij in contact komen. En daar moeten wij het niet bij laten, neen wij moeten hen actief registreren en (her)activeren. Activeren om samen met ons de huidige ellende van vandaag om te zetten in een overwinning van onze samenleving van morgen. Er is voldoende ruimte voor iedereen. Het kan in alle organen van de partij, maar ook in je buurt, in je kern. De bijdrage van ieder van ons is overal nodig en nuttig”, aldus del Castilho.

Overige berichten