fbpx
DA91 heeft geen behoefte aan afspraken gedragscode verkiezingen

DA91 heeft zich nooit schuldig gemaakt aan het overschrijden van ethische codes. De partij heeft altijd een ‘schone’ verkiezingscampagne gevoerd.

Ook heeft de partij zich nooit schuldig gemaakt aan criminele handelingen.

Op grond hiervan heeft de partij nooit te behoefte gehad om afspraken te maken over code of ethics, schrijft de partij in een bief aan president Desi Bouterse.

Bouterse had in februari 2015 een gesprek met vertegenwoordigers van politieke organisaties die zullen deelnemen aan de verkiezingen over het hanteren van een algemene gedragscode tijdens de verkiezingscampagnes.

De president deed een beroep op alle partijen om het negatief bespreken van personen achterwege te laten tijdens de verkiezingscampagnes. Er moet rekening worden gehouden met onze etnische, religieuze en culturele verscheidenheid.

De gezamenlijke verklaring over de gedragscode werd toen getekend door president Desi Bouterse, DOE-voorzitter Carl Breeveld, PL-ondervoorzitter Soewarto Moestadja en VHP-vertegenwoordiger Jules Ajodhia.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…