fbpx

Da’91: grote olievondsten nu zal geen ontwikkeling brengen

GFC NIEUWS- afgelopen maanden wordt er in ons buurland Guyana met de regelmaat van de klok aardolievondsten gedaan.

“Wij merken dat de Surinaamse regeringsautoriteiten en functionarissen van Staatsolie ons als volk voorhouden dat binnenkort ook wij een grote olievondst zullen doen”, schrijft DA’91 in een persbericht. De partij hoopt dat ons gezegend land niet alleen olie, maar nog meer commodity’s mag aanboren.

“Indien dat mocht gebeuren dan zou dat moeten resulteren in een versnelde ontwikkeling van onze samenleving. Een vereiste is wel dat je sterk, eerlijk en goed bestuur in place hebt.”

“Wanneer wij zien met welke snelheid de monetaire reserves aangetroffen in 2010 door deze president en zijn partijgenoten zijn verspild, hoe corrupt en non-transparant de uitgifte van concessies, het aanbestedingsproces verlopen onder deze regering, dan is de conclusie helder en duidelijk.”

“Grote olievondsten onder deze huidige regering zullen slechts bijdragen aan de verdere verrijking van de kleine politieke elite en NDP gelieerde zakenlui e.a. die nauwe banden hebben met de regering.”

“De rest van de bevolking zal in armoede blijven, erger nog andermaal beroofd worden van een optie om duurzaam de armoede vaarwel te zeggen en ons land daadwerkelijk op route duurzame groei en toekomst te plaatsen. “

BEKIJK OOK
Etnische spanningen in Suriname laaien op

DA’91 roept de Surinaamse gemeenschap op zich niet te laten misleiden bij een eventuele olievondst, door deze corrupte regering. “Zij zullen ons een worst voorhouden alsof al onze problemen zullen zijn opgelost met de olievondst en dus wij bij de komende verkiezingen op de NDP moeten stemmen.”

“Niets is minder waar. Er zal geen ontwikkeling komen onder leiding van deze regering omdat hun politiek handelen niet gebaseerd is op integriteit. Vaker zijn hun beslissingen n.l. niet gebaseerd op de wet en hun uitgangspunt is niet het gemeenschapsbelang

Olievondsten onder andere in Suriname moeten garanties bieden voor onze toekomstige generaties en compensatie voor onze ouderen die zoveel offers hebben moeten brengen. In onze optiek is het juiste moment niet nu, maar pas wanneer het volk deze regering vervangen heeft”, aldus DA’91.