fbpx

DA’91 en SPA ronden vakantie kinderactiviteiten af

De laatste vakantie kinderenactiviteit van het DA’91/SPA Partnerschap te Peperpot, Commewijne werd op zondag 2 oktober afgerond. De activiteit was de derde tevens laatste kinderactiviteit voor deze vakantie.

De eerdere activiteiten vonden plaats in Groningen, Saramacca en La Vigilantia, Para. Ruim 250 jongeren en kinderen hebben meegedaan aan deze activiteiten, die bestonden uit buitenspelen als binnenspelen, waarbij het lezen en voorlezen een bijzondere plaats innam.

Het doel was niet alleen recreatie te bieden aan de kinderen in de districten, maar om tevens teamspirit en een verhoogd zelfvertrouwen aan te kweken.

Het thema: Dieren, Planten, Milieu kwam goed tot zijn recht, laat de partij weten.

De bunkopu serie die ook deel uitmaakte van het evenement, voorzag in een behoefte bij velen om voor een zacht prijsje goede kleding, schoeisel, boeken en overige zaken aan te schaffen. De opbrengsten zullen worden besteed aan een sociaal doel.

In Commewijne bracht het Partnerschap ook een bezoek aan het kinderhuis Leliëndaal waar een maaltijd aan de 82 pupillen werd aangeboden.

De besturen en jongeren van DA’91 en SPA kijken terug op een geslaagde activiteit en zullen na evaluatie, de plannen vormgeven voor soortgelijke activiteiten in het komend jaar.(GFC)

Overige berichten