DA’91 doet mee aan verkiezingen van mei 2020

De politieke partij Demoratish Alternatief’91 (DA’91) heeft op 25 mei in een videoboodshap formeel kenbaar gemaakt dat zij meedoet aan de algemene en geheime verkiezingen van 2020.

Voorzitter Angelic del Castilho gaf aan dat de huidige president absoluut geen kans meer mag krijgen om de richting van ons land te bepalen. De afgelopen 9 jaren waren een aanslag op de Surinaamse waarden en ons volkslied. Het vertrouwen in de politiek is drastisch afgenomen.

Volgens de voorzitter van DA’91 zijn tijdens de laatste twee regeringen Bouterse aanslagen gepleegd op de rechtstaat door onder andere de aanname van de Amnestiewet in 2012 en werd het volk door deze president uitgemaakt voor staatsvijand. “Wij zijn vanwege 9 jaren wanbeleid nu in een strijd om de ziel van onze samenleving”, zegt del Castilho.

Zij benadrukt dat etnische blokvorming niet het antwoord is op de uitdagingen in dit land. “Integendeel moeten wij juist nu verder vorm en inhoud geven aan natievorming. Wij zullen samen met u, hand in hand met alle burgers de strijd voor verandering moeten leveren”.

Volgens del Castilho zullen de regeertermijnen van Bouterse getypeerd worden als een dwaling in onze bestuurlijke geschiedenis. Bouterse moet volgens haar onder geen enkele voorwaarde nogmaals in het machtscentrum komen. “Als wij Desi Bouterse nog vijf jaar geven als president zal hij het karakter van ons land voor goed en fundamenteel veranderen van democratie naar dictatuur, van beschaafde samenleving naar narcostaat. Hij zal veranderen wie wij zijn”, meent del Castilho.

Tot slot riep de DA’91-voorzitter alle burgers op om samen op te trekken en vorm te geven aan eerlijke politiekvoering.

Overige berichten