fbpx
DA’91 doet mee aan verkiezingen van mei 2020

De politieke partij Demoratish Alternatief’91 (DA’91) heeft op 25 mei in een videoboodshap formeel kenbaar gemaakt dat zij meedoet aan de algemene en geheime verkiezingen van 2020.

Voorzitter Angelic del Castilho gaf aan dat de huidige president absoluut geen kans meer mag krijgen om de richting van ons land te bepalen. De afgelopen 9 jaren waren een aanslag op de Surinaamse waarden en ons volkslied. Het vertrouwen in de politiek is drastisch afgenomen.

Volgens de voorzitter van DA’91 zijn tijdens de laatste twee regeringen Bouterse aanslagen gepleegd op de rechtstaat door onder andere de aanname van de Amnestiewet in 2012 en werd het volk door deze president uitgemaakt voor staatsvijand. “Wij zijn vanwege 9 jaren wanbeleid nu in een strijd om de ziel van onze samenleving”, zegt del Castilho.

Zij benadrukt dat etnische blokvorming niet het antwoord is op de uitdagingen in dit land. “Integendeel moeten wij juist nu verder vorm en inhoud geven aan natievorming. Wij zullen samen met u, hand in hand met alle burgers de strijd voor verandering moeten leveren”.

Volgens del Castilho zullen de regeertermijnen van Bouterse getypeerd worden als een dwaling in onze bestuurlijke geschiedenis. Bouterse moet volgens haar onder geen enkele voorwaarde nogmaals in het machtscentrum komen. “Als wij Desi Bouterse nog vijf jaar geven als president zal hij het karakter van ons land voor goed en fundamenteel veranderen van democratie naar dictatuur, van beschaafde samenleving naar narcostaat. Hij zal veranderen wie wij zijn”, meent del Castilho.

Tot slot riep de DA’91-voorzitter alle burgers op om samen op te trekken en vorm te geven aan eerlijke politiekvoering.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.