DA’91 bezoekt burgers in de buurten

DA’91-voorzitter Angelic del Castilho heeft samen met hoofdbestuursleden en kaderleden afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan het ressort Rainville. Deze activiteit is in het kader van de nieuwe benadering van de partij om de politiek dichterbij te brengen bij de burgers en het tanend vertrouwen in de politiek weer te versterken.

Tijdens dit bezoek zijn verscheidene burgers thuis bezocht met het doel te luisteren naar de mensen en waar mogelijk oplossingen aan te dragen. De conclusie van de gesprekken is dat de burgers het “zat”zijn met het beleid van de regering.

Centraal staat dat de mensen nauwelijks nog rond komen met hun inkomen.
De veiligheid en de kwaliteit van het leven laten ook veel te wensen over. Vaak gehoorde problemen zijn onder andere dat van beboste verlaten percelen evenals slechte afwatering, die ondanks aandringen door de buurtgenoten niet worden aangepakt door de overheid.

De burgers waren positief gestemd dat de partij lang voor de verkiezingen reeds kiest om te komen naar de mensen en de bereidheid toont om naar hen te luisteren.
Zowat alle mensen gaven aan dat zij een verandering willen. De ressortraadsleden van DA’91 die ook deel uitmaakten van het bezoekend team zullen extra aandacht vragen voor de oplossing van de aangekaarte problemen. Er zijn reeds voorbereidingen getroffen voor het oprichten van nog een kern in het ressort.

DA’91 zal deze buurtbezoeken voortzetten om te de afstand tussen burger en politiek te blijven verkleinen en steeds meer burgers actief te betrekken bij het politiek proces.

Alle districten van ons land zullen DA’91 in de komende tijd op bezoek krijgen. De buurtbezoeken passen binnen de strategie van DA’91 voor Politiek Anders en dienen ook ter invulling van de nieuwe politieke agenda.(GFC)

Overige berichten