DA Drogisterijen wil 2.000 zorgpakketten doneren aan frontliners

GFC NIEUWSREDACTIE- Dat de frontliners en andere zorgmedewerkers een hoog risico hebben om besmet te raken met het Coronavirus, is geen geheim.

“Deze groep moeten we extra beschermen. Als zij komen weg te vallen hebben we als land een heel groot probleem,” zegt Ruiz Kartoredjo, Manager Marketing, Sales en Communication bij DA Drogisterijen.

Dit bedrijf streeft ernaar om ruim 2.000 pakketten te doneren aan werkers in de zorgsector.

Het gaat voornamelijk om de frontliners en zij die in direct contact komen met mensen, bijvoorbeeld op de Intensive Care Unit van de verschillende ziekenhuizen, Swabposten en vaccinatie locaties.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wereld moet zich voorbereiden op gevaarlijkere pandemieën

Intussen heeft DA Drogisterijen al 1.500 pakketten in elkaar gezet. Hiervan zijn reeds 1000 gedoneerd.

“We zijn deze week begonnen met het distribueren. Er wordt samengewerkt met directieleden van de verschillende organisaties voor de verdere verstrekking,” geeft Kartoredjo aan.

Het pakket bestaat uit producten zoals bruistabletten, mondkapjes, hand sanitizers, neusdruppels en doosjes paracetamol.

Deze donatie is tot stand gekomen in samenwerking met DA Nederland.

“Ook zij volgen de situatie in ons land op de voet en willen graag helpen. Zij zijn ingekomen met honderden mondkapjes en hand sanitizers, en wij met de overage items zoals de bruistabletten en doosjes paracetamol,” voegt de manager eraan toe.

Een pakket heeft een waarde van ongeveer SRD 300. “Een goede weerstand opbouwen en behouden is fundamenteel in de strijd tegen het Coronavirus. Heb aandacht ervoor! Je bent liever voorzichtig nu, dan spijt te hebben later,” luidt de boodschap van Kartoredjo.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten