fbpx
D66: Maak visumvrij reizen tussen Suriname en Nederland mogelijk

GFC NIEUWS- D66 wil dat dit kabinet 2 miljoen Euro uittrekt om visumvrij reizen mogelijk maken tussen Suriname en Nederland. Nu heb je daar nog een visum voor nodig.

Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma zal dit samen met de overige coalitiepartijen deze week aan de kaak stellen bij de begrotingsbehandeling van Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer.

Sjoerdsma: “Reizen tussen Suriname en Nederland moet en kan makkelijker. Veel Nederlandse Surinamers hebben familie in Suriname, en andersom. De bestaande visumplicht doet geen recht aan onze nauwe banden.”

De Europese Commissie, beslist welke landen wel of geen visumplicht hebben voor de Schengenzone. Suriname moet daarom zelf een aanvraag indienen om vrijgesteld te worden van de visumplicht en voldoen aan alle voorwaarden voor visumvrij reizen. D66 wil dat Nederland Suriname ondersteunt bij het wegwerken van blokkades, zoals het feit dat Surinaamse paspoorten nog niet voldoen aan de biometrische vereisten.

Sjoerdsma: “D66 hecht veel waarde aan warme banden met Suriname. Na vertrek van Desi Bouterse kunnen we weer intensiever samenwerken. Zonder visum zal dat nog beter verlopen.dat is goed voor de handel en het familiecontact. Wij zetten alles op alles om dit mogelijk te maken.”

Bron: John Brewster
Afdelingsvoorzitter D66 Haarlem

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.