fbpx

CYAP korps wenst examenkandidaten succes toe

GFC NIEUWS- De Caricom Youth Ambassador Program 2019- 2021 wenst de examenkandidaten succes toe bij het afnemen van de examens vanaf 3 augustus.
Het schoolprogramma is voor vele leerlingen en studenten omgegooid door het ministerie Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, vanwege de bekende Covid-19-pandemie in Suriname.
“Ondanks deze situatie roep ik deze jongelui op om moedig te blijven en de motivatie niet te verliezen”, zegt Acheber Jamin Youth Adviser van dit programma.
Alle studenten op GLO, VOJ, VOS en eventueel HBO en Universitair niveau zullen de laatste loodjes moeten brengen. De jongeren zijn de toekomst en als korps in het bijzonder Commissie Onderwijs en Cultuur zijn wij blij dat het schooljaar niet verloren gaat. Gelukkig zijn er alternatieven bedacht voor doorstroming of slagen voor een heleboel studenten. De obstakels zijn ongetwijfeld te benoemen, waaronder schoolvervoer voor de studenten. Vanwege de sociale- politieke ontwikkelingen in Suriname is ook dat aspect “on hold” gezet. Dit is een belemmerende factor in het bijzonder voor studenten die afhankelijk zijn van schoolvervoer om de schoolbanken te bezoeken.
Vanuit het CYAP- korps staan wij positief voor de continuering van schoolprocessen. Thans blijven wij in contact met studenten om ze te motiveren hun best te doen. Wij zijn ervan overtuigd dat de schoolresultaten ondanks de onevenwichtige sociale en gezondheidssituatie positief zal uitwijzen.
Volgens het ministerie begint het onderwijsproces op 1 september 2020. Als boodschap geven wij mee: “gebruik jou vakantie productief, en wees voorbereid op het nieuw schooljaar”.

BEKIJK OOK
BIBIS vat klachten over lange wachttijden visumaanvragen serieus op