fbpx

Curaçao kan coronabesmettingen niet meer aan: Surinamers laat dat ons niet overkomen

INGEZONDEN– Alarmerende berichten uit Curaçao. Daar lopen de coronabesmettingen zo hard op dat het ziekenhuis de zorg niet meer aan kan.

Middelen en mankracht zijn nodig: personeel, dokters, en verplegers. Op het eiland is nu sprake van een gezondheidscrisis. Als Nederland niet helpt, zullen ze het daar niet redden.

De oproep aan onze Surinamers is om het niet zover te laten komen in ons land.  Als wij in Suriname besmettingen krijgen met het Britse virus, hebben wij een ernstig probleem. Naar Waka Pasi kan je altijd nog gaan, of naar een bar of dancing.

Het is te begrijpen dat velen van ons balen, omdat het allemaal zo lang duurt. Het wordt ook moeilijker om creatief naar alternatieven te zoeken, als de lockdown langer duurt. Maar het is heel belangrijk om je te blijven afvragen: wat kan nog wel?

OOK INTERESSANT
FBI huurt privédetectives in voor cyberbeveiligingsoperaties, blijkt uit onderzoek

En er kan nog heel veel wel. Realiseer je dat het niet vrij naar een feest kunnen gaan, niet het einde van de wereld is. Ook al had je je er zo op verheugd en heb je er heel veel zin in.’

Natuurlijk willen mensen weer eens lekker uit hun dak gaan. Maar in mijn geval doe ik dat zo af en toe door keihard met de radio mee te zingen.

Kort samengevat: je moet jezelf blijven bezighouden, hoe moeilijk dat soms ook is.

D. Alvares

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Ziekenhuis op Curaçao kan geen patiënten meer opnemen