fbpx

Cubaanse president brengt bezoek aan president Bouterse

President Desiré Bouterse heeft in het militair ziekenhuis Cimeq te Havanna bezoek gehad van de Cubaanse president, Miquel Diaz Canel. De Cubaanse president wenste het Surinaams staatshoofd een spoedig herstel toe en gaf de garantie dat Cuba garant staat om waar nodig in te komen bij het verder herstelproces van de president.

Ook de verdere verdieping van de relatie Suriname-Cuba kwam kort aan de orde. President Bouterse gaf aan het bezoek van zijn Cubaanse ambtgenoot bijzonder op prijs te stellen en bedankte de Cubaanse regering en het volk voor de ondersteuning en gastvrijheid.

BEKIJK OOK  Defensie wil hackers een stap voor zijn

Bij het bezoek van de Cubaanse president donderdag was ook de minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodriguez Parrilla, en ambassadeur Ike Antonius aanwezig.

President Bouterse is op Cuba herstellende van een medische ingreep die succesvol is uitgevoerd. Na het volledig herstel zal de president samen met de first lady Ingrid Bouterse Waldring afreizen naar Suriname meldt de directeur van het Nationaal Informatie Instituut.