fbpx
Cubaanse artsen oriënteren zich bij RGD

GFC NIEUWS- Cubaanse artsen, die zich voorbereiden om de preventieve gezondheidszorg van Suriname te versterken, hebben in 2 groepen van elk 25 artsen een oriëntatiebezoek gebracht aan de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

RGD-directeur, Sebita Gopal, heeft in haar openingswoord aangegeven, dat de organisatie sinds 2005 Cubaanse artsen heeft mogen inzetten in het verzorgingsgebied.

Dankzij onder andere de positieve ervaringen met de Cubaanse artsen, zal de RGD met medewerking van het ministerie van Volksgezondheid binnenkort de beschikking krijgen over nog eens 26 artsen uit de Republiek Cuba.

De verwachting is dat hiermee de primaire gezondheidszorg, een extra impuls krijgt.

De groepen bezochten de RGD-poli te Flora en het Gezondheidscentrum Latour alwaar uitgebreide dienstverlening is toegelicht.

De Cubaanse artsen hebben aangegeven dat zij de dagen als zeer vruchtbaar hebben ervaren. De preventieve zorg is hun specialiteit.

Vrijwel alle artsen hebben reeds missie ervaring opgedaan in landen buiten Cuba. Zij kijken ernaar uit om daadwerkelijk aan de slag te gaan bij de RGD.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…