fbpx

Cubaanse artsen oriënteren zich bij RGD

GFC NIEUWS- Cubaanse artsen, die zich voorbereiden om de preventieve gezondheidszorg van Suriname te versterken, hebben in 2 groepen van elk 25 artsen een oriëntatiebezoek gebracht aan de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

RGD-directeur, Sebita Gopal, heeft in haar openingswoord aangegeven, dat de organisatie sinds 2005 Cubaanse artsen heeft mogen inzetten in het verzorgingsgebied.

Dankzij onder andere de positieve ervaringen met de Cubaanse artsen, zal de RGD met medewerking van het ministerie van Volksgezondheid binnenkort de beschikking krijgen over nog eens 26 artsen uit de Republiek Cuba.

BEKIJK OOK
Nickerie krijgt moderne Visaanlandingsplaats

De verwachting is dat hiermee de primaire gezondheidszorg, een extra impuls krijgt.

De groepen bezochten de RGD-poli te Flora en het Gezondheidscentrum Latour alwaar uitgebreide dienstverlening is toegelicht.

De Cubaanse artsen hebben aangegeven dat zij de dagen als zeer vruchtbaar hebben ervaren. De preventieve zorg is hun specialiteit.

Vrijwel alle artsen hebben reeds missie ervaring opgedaan in landen buiten Cuba. Zij kijken ernaar uit om daadwerkelijk aan de slag te gaan bij de RGD.