Cubaan opgepakt voor ontvoering ex-partner en haar vriendinnen

GFC NIEUWS- De 55-jarige Delmaris R. is op 18 maart voor ontvoering aangehouden door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten.
Deze verdachte had zijn ex-partner en twee van haar vriendinnen van hun vrijheid beroofd door ze vastgebonden in een appartement te houden.
Delmaris vindt dat zijn ex-partner geen andere vriend mag hebben. De liefdesrelatie tussen hem en zijn partner werd beëindigd, nadat zij vanuit Cuba in Suriname waren aangekomen.
Het tweetal woont nog in hetzelfde appartement. Tijdens een woordenwisseling mishandelde Delmaris zijn ex-vriendin en om te voorkomen dat zij het appartement zou verlaten, bond hij haar vast en ook haar twee vriendinnen die op dat moment aanwezig waren.
Op 17 maart kreeg de politie van Centrum een melding binnen dat vrouwen in gijzeling werden gehouden in het appartement. De politie ging ter plaatse voor onderzoek en trof de drie slachtoffers aan die uit hun benaderde positie bevrijd werden.
De vrouwen deden aangifte tegen Delmaris. Zij verklaarden ook hij ze had bedreigd met een vuurwapen. Op dat moment was de verdachte niet ter plaatse.
De volgende dag hij zich aan op het politiebureau Centrum en werd hij hangende het onderzoek ingesloten.
Delmaris en de slachtoffers hebben de Cubaanse nationaliteit.
Deze zaak is voor nader onderzoek door de politie van Centrum overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Overige berichten