Cryptomarkt krijgt klappen, bitcoin daalt 30 procent

De bitcoin blijft dalen. De cryptovaluta die ooit marktleider was, is nu 30 procent minder waard dan het record van 20.000 dollar dat op 17 december werd gevestigd.

Woensdag stond de valuta op 14.400 dollar met een marktaandeel van nog slechts 34 procent. Precies een jaar terug was dat nog 85%.

Het lijkt erop dat beleggers de bitcoin ontvluchten vanwege de geruchten dat regelgevers in zowel China als Zuid-Korea op het punt staan ​​om de industrie te kraken. Aangezien deze twee landen een dominant aandeel hebben in de wereldwijde cryptocurrency-handel, zou dit grote invloed kunnen hebben op de prijzen.

Regulatoren in China zouden van plan zijn de bitcoin mining-industrie de nek om te draaien omdat Beijing ongerust is over de buitensporige elektriciteitsconsumptie die hiermee gepaard gaat, alsmede de financiële risico’s en kapitaaluitstroom.

Enkele andere cryptovaluta’s werden ook geraakt. De ripple en de cardano daalden respectievelijk 25 en 19 procent. Bij de stijgers groeide de ethereum 84 procent sinds het begin van het nieuwe jaar.

Overige berichten