Cruise from Hell: honderden zieken aan boord Oasis of the Seas

De Oasis of the Seas keerde vervroegd terug naar Port Canaveral in Florida omdat na vertrek van het schip op 6 januari 277 passagiers ziek werden. Dat verklaarde rederij Royal Caribbean. Het aantal zieken is daarna toegenomen naar bijna 500 mensen.

De passagiers kregen massaal last van symptomen als misselijkheid, diarree en koorts, allemaal tekenen die wijzen op een gastro-intestinale besmetting.

Royal Caribbean, eigenaar van het schip, beloofde de slachtoffers royaal te vergoeden. Zij krijgen naast het volledige cruisetarief ook een bijdrage in de kosten voor het opnieuw boeken van hun vliegreis naar huis en een bedrag voor een overnachting in een hotel.

Colleen McDaniel van Cruise Critic zegt dat rederijen in dit soort gevallen niet verplicht zijn geld terug te geven. Meestal zal een tegoed worden gegeven voor toekomstige cruises.

Bij een vorige besmetting op een ander schip van deze maatschappij kregen passagiers slechts de helft van het tarief terug plus de helft als tegoed voor een volgende cruise, zegt advocaat Jim Walker in Miami.

Hij zegt dat het bedrijf meestal zal doen alsof de besmetting de schuld van de passagier zelf is, bijvoorbeeld doordat die de handen onvoldoende had gewassen.

De advocaat zegt dat zijn kantoor geen zaken aanneemt van mensen die ziek zijn geworden op een cruiseschip, omdat het praktisch onmogelijk is te bewijzen waar de besmetting is opgelopen of dat de cruisemaatschappij aansprakelijk is.

Foto: Royal Caribbean

Overige berichten