fbpx
Crowdfundingcampagne “Herstel Brownsberg Natuurpark in Suriname”

GFC NIEUWS- Ronny Bhoelai, een kleine ondernemer in de toerismesector van Suriname en tevens reisgids, is gestart met een Crowdfundingcampagne “Herstel Brownsberg Natuurpark in Suriname”.

Gezien de Covid-19-pandemie ook in Suriname heerst en er geen werkgelegenheid meer is in het toerisme, ben ik op Brownsberg Natuurpark bezig om alles schoon te maken, te repareren en te onderhouden, zodat het gelijk toegankelijk en netjes is als het weer open wordt gesteld, licht Bhoelai zijn initiatief toe.

Brownsberg heeft volgens hem al een grote achterstand in onderhoud vanwege de slechte financiële positie van de Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu). De afgelopen 5 jaren is er geen onderhoud geweest en zijn dus de wegen, wandelpaden, zitbanken, picknick- en kampeerlocaties, kampen en gebouwen zwaar verwaarloosd.

Bhoelai: “Afgelopen weken hebben we de weg naar de bergtop open gekapt en weer rijdbaar gemaakt voor auto’s. Ook hebben we geprobeerd om de diepe kraters op de weg te dichten om wat makkelijker door te kunnen rijden. Verder hebben we de uitkijkpunten op de bergtop opgefrist en zijn we intussen gestart met onderhoud van de wandelpaden naar de diverse watervallen en uitzichtpunten.”

“Tot nu toe doen wij dit uit eigen middelen en donaties van particulieren via social media. Om verder te kunnen gaan met dit project hebben we meer materialen en gereedschappen en misschien ook wat machines nodig. Deze oproep is dan ook bedoeld om iets te schenken, zodat wij een beter en mooier Natuurpark kunnen maken van Brownsberg,” aldus Bhoelai.

Beelden en verdere informatie is te zien en te lezen via zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/ronny.bhoelai.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.