fbpx
Criteria voor Covid-19 patiënten bij verlaten ziekenhuis

GFC NIEUWS- Patiënten met COVID-19 die zijn gehospitaliseerd, dienen aan een aantal criteria te voldoen om te kunnen worden ontslagen uit het ziekenhuis.

Ook moet worden beoordeeld of de patiënt na ontslag uit het ziekenhuis in thuisisolatie moet worden geplaatst. De criteria voor ontslag van COVID-19 positieve patiënten uit het ziekenhuis, zijn:

Klinische criteria

Geen koorts (temperatuur minder dan 37.5 graden Celsius) voor 24 uur zonder gebruik van antipyretica, waaronder paracetamol.

Verbetering van klinische symptomen (Respiratoir: saturatie 95% of hoger, ademhalingsfrequentie onder 20/min, geen hoesten en geen andere COVID gerelateerde klachten meer, afhankelijk van presenterende symptomen).

Geen noodzaak tot hospitalisatie voor andere aandoeningen.

Microbiologische criteria

Aanwijzingen voor virale klaring van COVID-19 door twee negatieve testen op het virus met een interval van minimaal 24 uur.

De eerste controle RT-PCR moet tenminste zeven dagen na de eerste positieve swab of na het ontstaan van de eerste symptomen zijn afgenomen als aan de klinische ontslagcriteria is voldaan.

Wanneer een patiënt aan bovenstaande voorwaarden voldoet en tweemaal een negatieve test heeft, is deze genezen van COVID-19 en kan die worden ontslagen zonder beperkende maatregelen. Poliklinische follow up bij de infectioloog wordt twee weken na ontslag afgesproken.

Indien de patiënt in goede klinische conditie verkeert, maar bij controle nog steeds positief is getest op COVID-19 door middel van RT-PCR, moet deze opgenomen blijven.

Wanneer de opnamecapaciteit overschreden dreigt te raken, zullen deze patiënten mogelijk in thuisisolatie geplaatst kunnen worden. Hiervoor zal dan een nieuw protocol volgen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…