Crimineel sluipt woning binnen, terwijl huisbewoners op het erf bezig zijn

GFC NIEUWSREDACTIE- Roue M. meer bekend als Kapa is door de politie van Latour voor diefstal opgespoord en aangehouden.

Een benadeelde deed op 6 mei aangifte ter zake diefstal op het politiebureau Latour.

De aangever verklaarde aan de politie dat ze tot de ontdekking was gekomen dat een man die bij hen bekend staat als Kapa enkele goederen en een geldbedrag uit haar woning aan de Gulzarweg in Paramaribo had weggenomen.

Ten tijde van de diefstal was zij samen met haar schoondochter aan de voorzijde van het huis bezig met schoonmaakwerkzaamheden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw bakt afgehakt geslachtsdeel om het leven gekomen echtgenoot in pan

Haar wederhelft en zoon die wapendragers zijn, waren op dat moment in diepe rust.

Na de camerabeelden te hebben bekeken, zagen de bewoners duidelijk hoe Roue zich op haar achtererf begaf door op de achter omrastering te klimmen en zich toegang verschafte tot de woning via de achterdeur die niet op slot was.

Bij die gelegenheid ging de verdachte er vandoor met dokterskaarten, mobiele telefoons, een militaire pas, identiteitskaart en een geldbedrag in SRD.

De zoon van de aangeefster die beveiligingsambtenaar is, signaleerde de verdachte op 6 juni aan de Kraboedoistraat en de Gulzarweg.

Bij het zien van de zoon pakte Roue zijn contactsleutel van zijn bromfiets en rende weg met achterlating van het rijtuig.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 34-jarige man verbergt minnares 10 jaar lang in woning waar hij met zijn ouders woont

De bromfiets die niet voorzien is van kentekenplaten werd door de zoon overgedragen aan de politie van Latour, waarna die in beslag werd genomen.

Een ingesteld onderzoek wees uit dat de bromfiets op naam van de verdachte staat geregistreerd. De verdachte werd in de avond van 6 juni opgespoord en aangehouden.

Hij ontkent de diefstal te hebben gepleegd, terwijl hij op de camerabeelden positief door de bewoners is herkend, als te zijn de verdachte.

De buitgemaakte zaken zijn nog niet achterhaald. Roue die een bekende is van de politie is door de politie achter slot en grendel geplaatst.

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten