fbpx
Criminaliteitsbeheersing blijft topprioriteit regering

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse benadrukt dat criminaliteitsbeheersing een topprioriteit blijft van de regering.

Het staatshoofd zei in zijn Jaarrede op 30 september in De Nationale Assemblee dat het accent echter niet slechts gelegd zal worden op repressie, doch vooral ook op preventie.

De gemeenschap zal daarbij intensief worden betrokken. De inzet van buurtmanagers wordt hierbij opgevoerd. De zichtbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie wordt geïntensiveerd.

Het staatshoofd noemde criminaliteitsbeheersing als een van de beleidszaken, waaraan in het dienstjaar 2020 zal worden gewerkt ten aanzien van het beleidsgebied ‘veiligheid van burgers’.

Volgens de president blijft de regering zich inzetten om optimale bescherming van de rechtstaat te garanderen, door waarborging van effectieve rechtshandhaving en rechtsbescherming en door het garanderen van veiligheid voor de gehele samenleving.

Voor het beleidsgebied ‘rechtszekerheid’ zal in het dienstjaar 2020 worden gewerkt aan het aanpassen van de wetgeving en het zo spoedig mogelijk indienen van de aangepaste versie van het Burgerlijk Wetboek, de Rijwet en van het Wetboek van Strafvordering.

Ten aanzien van het beleidsgebied ‘veiligheid van burgers’ zullen in het dienstjaar 2020 met het aanscherpen van de basispolitiezorg en het vergroten van het politietoezicht, veiligheid en leefbaarheid in de woongebieden, zowel in het binnenland als in de kustvlakte, structureel worden aangepakt.

In het kader van nationale veiligheid is inmiddels elektrotechnisch instrumentarium operationeel binnen het Safe City project ter verhoging van de veiligheid. De president zegt dat in de komende periode de overige districten worden aangesloten, wat significant bijdraagt aan de algehele veiligheid in ons land.

President Bouterse: “De opvang en begeleiding van slachtoffers van alle vormen van geweld- en zedendelicten krijgt in het dienstjaar 2020 grotere aandacht, waarbij vooral de focus zal worden gelegd op het verbeteren van de aanpak van diverse vormen van geweld en geweld tegen kinderen.”

Indachtig het adagium dat nationale veiligheid inherent is aan nationale ontwikkeling voert de regering ook dit dienstjaar een strategisch beleid uit gericht op duurzaamheid, stabiliteit en versterking van de openbare orde. Om deze duurzaamheid te handhaven is het noodzakelijk te investeren in technologie en andere innovaties.

Dit toekomstgericht denken leidt tot de aanschaf van computers met forensische software voor het Korps Politie Suriname; een instrument dat de politie in staat zal stellen om met meer succes en slagkracht de criminaliteit te bestrijden.

Meer nieuws

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…