fbpx
Crèches en peuterscholen gaan weer open vanaf 6 juli

GFC NIEUWS- Zowel overheids- als particuliere crèches en peuterscholen zullen op maandag 6 juli hun deuren weer openen.

Deze mededeling deed directeur Angela Salmo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op de reguliere Covid-19 persconferentie.

Net zoals voor de residentiële opvanginstellingen, gelden er ook voor de crèches en peuterscholen protocollen, waaraan men zich dient te houden.

In dit protocol worden richtlijnen gegeven voor praktische zaken als veiligheid en hygiëne in het contact met kinderen, hun ouders/verzorgers en de medewerkers. Dit protocol vormt het kader voor instellingen, waarbinnen zij de maatregelen en acties in een specifiek protocol op locatie kunnen uitwerken, verder concretiseren en communiceren naar ouders (en indien mogelijk kinderen).

Voor ouders en verzorgers geldt dat zij bij het afzetten en ophalen van hun kind(eren) een neus-mondbedekking op hebben, 1½-2 meter afstand van elkaar houden bij de ingang van de crèche en/of peuterschool. Handen schudden en omhelzingen zijn ook niet toegestaan.

Kinderen met de volgende klachten mogen niet naar de oppas of peuterschool: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en verhoging van de lichaamstemperatuur boven 38 graden Celcius. Zij mogen pas weer naar de opvang als zij binnen 24 uur geen klachten meer hebben. A

ls iemand in het huishouden van het kind koorts boven 38 graden Celcius en/of benauwdheidsklachten heeft, dient het kind ook thuis gehouden te worden. Directeur Salmo adviseert ook regelmatig afstemmen met de leiding van de crèche en/of peuterschool.

Directeur Salmo roept de 60 houders van de crèches en peuterscholen, die nog geen Covid-19 financiële steun hebben ontvangen, op om zich op maandag 29 juni 2020 tussen 10:00 uur en 16:00 uur aan te melden bij het Bureau Opvanginstellingen. Daar zullen zij het protocol alsook de instructies ontvangen.

De overige ruim 200 houders van crèches en/of peuterscholen worden opgeroepen om zich op dinsdag 30 juni, donderdag 2 juli of vrijdag 3 juli 2020 zich voor hetzelfde aan te melden bij het Bureau Opvanginstellingen, telkens van 08:00 uur tot 13:00 uur.

Ook zij die het protocol van de residentiële opvanginstellingen nog niet in hun mailbox hebben ontvangen, worden opgeroepen zich op de drie laatstgenoemde dagen op het aangegeven tijdstip aan te melden, eveneens bij het Bureau Opvanginstellingen.

Meer nieuws

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.