fbpx
Facebook Pagelike Widget

Crèches en peuterscholen blijven langer gesloten

GFC NIEUWS- Overheids – en particuliere crèches en peuterscholen zullen tot nader order gesloten blijven.

Voor wat betreft de crèches die vallen onder het beheer van een ziekenhuis wordt er een uitzondering gemaakt.

Tijdens de persconferentie van het Nationale COVID-19 Managementteam maandag zei minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, dat er wat onduidelijkheid is ten aanzien van de maandelijkse betaling aan de opvanginstellingen.

Op een eerder moment was aangegeven dat de crèches over de maand maart, de helft van de maandelijkse betaling moeten restitueren aan de ouders/verzorgers. Het ministerie bedoelt hiermee niet dat de ouders/verzorgers geld terug moeten gaan halen bij de crèche of peuterschool. Aan hen wordt gevraagd om ten aanzien van de restitutie, nadere afspraken te maken met de houders van de crèches/peuterscholen.

Over de maand april en de maanden daarna worden de ouders gevraagd om met de houders van de crèches/ peuterscholen in conclaaf te blijven, totdat de regering komt met andere maatregelen (indien de crisis aanhoudt en of verergerd). Het is van belang dat de maandbijdrage normaal wordt betaald.

Afhankelijk van wat de crèche of peuterschool blijft aanbieden komen sommige kosten weg te vallen. “Maar ook hier geldt dat u als ouder daarover nader afspreekt met de leiding van de crèche of peuterschool van uw kind’’, aldus minister Misiekaba.

De bewindsman vraagt de medewerking, van aangemelde crèches en peuterscholen bij het Bureau Opvanginstellingen, omtrent het exercitieplan welke momenteel wordt uitgevoerd.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…