Crazy G: ‘Noord Anthem’, een ode aan de buurt

“De plaats waar je een groot deel van je jeugd hebt doorgebracht als persoon, draagt deels ook bij aan de vorming van het individueel maatschappelijk en sociaal gedrag. Dat wil niet zeggen dat je als jeugdige van een arme volksbuurt niet een grote rol kan vervullen binnen die maatschappij en je standaarden kan verhogen. Integendeel moet jou omgeving je inspireren om anderen te willen inspireren en het te maken voor zichzelf”, zegt de artiest Cracy G.

In zijn lied ‘Noord Anthem’, waarvan de videoclip al gedropt is bij de lokale televisie, wordt het onderwerp duidelijk aangesneden.

Cracy G: “Je moet bewust zijn van wat zich afspeelt in je omgeving en de invloed die deze omgeving op jou kan hebben. Als je het besef hebt over de oorzaak en het gevolg kun je voor jezelf betere keuzes maken. Het zal niet altijd makkelijk gaan maar, door goed om je heen te kijken, erover na te denken en dat te projecteren op je eigen leven, zul je uit de “nodige” fouten in het leven, de wijsheid kunnen halen om correcties bij jezelf en soms onbewust ook bij anderen te kunnen plegen omdat je hen inspireert. Het doet er niet toe wie je bent en waar je vandaan komt, zodra je maar bereid bent hard te werken om succesvol te zijn“, aldus Crazy G.

Crazy G is de buurt waar hij vandaan komt heel erg dankbaar en brengt dit in “Noord Anthem”ook tot uiting.

Zo noemt hij bijvoorbeeld namen van invloedrijke Surinamers die een bepaalde associatie of een emotionele band met die buurt hebben en zelf enkelen die er geboren en getogen zijn.

“Het is een ode aan de buurt waar ik vandaan kom. Ik ben er trots op”, zegt Cracy G. Dit nummer is afkomstig van zijn recentste mixtape getiteld: ‘Era van Cellviezs’ waarvan zijn eerste single ‘Kus van verraad’ en de track ‘Surinamenederland’ ook deel uitmaken.

Overige berichten