fbpx

Craftmarkt Albina officieus open

Er komt een einde aan het gedoogd beleid voor illegale straatventers in de binnenstad van Albina. Maandag werd de craftmarkt officieus geopend. De markt heeft voorlopig plaats voor 90 standhouders. De registratie voor een stand is gestart in het eerste kwartaal van 2017. Belangstellenden hadden tot vrijdag de gelegenheid zich te registreren voor een stand en om de nodige formaliteiten te vervullen.

Met het oog op het bevorderen van de toerismebranche in het grensstadje is deze ordeningsmaatregel een must zegt Cyrano Asoity, hoofd Beheer en Bestuur der ressorten. De toerismesector kan allen maar gedijen in een nette en geordende Albina. De kraampjes in de binnenstad van Albina maken geen mooie indruk op toeristen die het stadje aandoen. De venters worden opgevangen bij de markt.

Volgens marktbeheerder Samuel zal de marktleiding toezien op de naleving van het huishoudelijk reglement van de markt. Zodra iedereen zich houdt aan de regels en meewerkt aan de ordening zal de afzet er altijd zijn.

De politie en het leger zijn gevraagd om te ondersteunen in het ordeningsproces.(GFC)

Overige berichten