fbpx
“CPI ook voor het kind in het achterland”

Ook dit jaar is het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) op 2 april 2017 begonnen aan haar 17e editie binnenlandse stage.

Dit is het enige instituut dat met haar studenten het binnenland intrekt, om ze daar bekend te maken met de werksituatie, niet alleen, maar ook om ze te interesseren om hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van, met name, het kind in het achterland.

Dit maakt het voor MinOWC gemakkelijk om gemotiveerde leerkrachten voor het komende leerjaar te rekruteren voor het binnenland.

Dit jaar bestaat de groep uit 34 studenten van het CPI en 16 buitenlandse stagiaires, allen in de afrondende fase van hun studie. Het aantal begeleiders is 14.

De dorpen waar de studenten hun praktijkstage zullen doen zijn: Nieuw Aurora, Jaw Jaw, Kajapati, Abenaston, Pamboko en Ginginston.

Vanuit het basiskamp te Jawjaw zullen de studenten dagelijks per korjaal hun aangewezen stagebestemming aandoen. Was het zo dat sponsoren dit edele werk niet waardeerden, dan zou het vanwege de hiermee gepaard gaande hoge kosten, niet mogelijk zijn dit project uit te voeren.

De leiding van het CPI wenst ook mede namens de studenten en begeleiders, alle sponsoren van harte te bedanken voor hun geste in welke vorm dan ook.

Op 7 april keert de groep terug naar Paramaribo en wordt deze activiteit geëvalueerd in voorbereiding op de volgende editie in 2018.(GFC)

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…