fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Covid-vaccin mogelijk eerste kwartaal 2021 al in Suriname

GFC NIEUWS- De regering is in de startblokken voor de grootschalige Covid-19-vaccinatiecampagne.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deelde op de spoed Covid-19-persconferentie op 23 december mede dat het concept van het Nationaal Covid-19 Vaccinatieplan reeds af is. Daarmee heeft de overheid al een beeld hoe zij de samenleving gaat vaccineren. “Het is een plan dat in samenspraak met de PAHO is samengesteld”, aldus de bewindsman, die eraan herinnert dat Suriname zich heeft gecommitteerd aan het PAHO/COVAX Initiative, waarbij Suriname gegarandeerd is van het vaccin het moment dit op de markt is.
In eerste aanleg gaat de vaccinatie centraal geschieden, waarbij de coördinatie zal liggen bij het ministerie van Volksgezondheid. Prioriteit zal gegeven worden aan gezondheidswerkers en risicogroepen. Het gaat dan om ongeveer 140 duizend personen die binnen deze twee groepen als eerst gevaccineerd zullen worden.
Over de komst van het vaccin zegt minister Ramadhin dat de regering momenteel deelneemt aan de beraadslagingen binnen PAHO/COVAX. “Het ligt in de bedoeling dat wij in ieder geval in het eerste kwartaal van 2021, maar as ‘soon as possible’ proberen in aanmerking te komen”, aldus de bewindsman, die eraan toevoegt dat de target om uit te rollen eind januari/begin februari is.

OOK INTERESSANT
Omstanders houden koperdief staande