fbpx
Covid kan ISIS-fanatiekelingen inspireren om biologische wapens te gebruiken

GFC NIEUWS- De coronaviruspandemie kan ISIS-fanatiekelingen aanzetten om een switch te maken van zelfmoordbommen naar biologische wapens, volgens een nieuwe studie.

De studie suggereert dat terroristische organisaties de onzekerheid en vrees als gevolg van de wereldwijde pandemie gebruiken om hun propaganda te intensiveren. Ook zijn de afgelopen maanden zelfmoordaanslagen geïntensiveerd, meldt The Sun.

Aangevoerd wordt dat ISIS wetenschappers heeft gerekruteerd die zich moeten verdiepen in biologische en chemische processen.

Bij een aanval met biologische wapens komen pathogenen of toxinen vrij. Enkele jaren terug dreigde een aan ISIS- gelieerd medium met het inzetten van biologische wapens in westerse steden. Toen werd opgeroepen om met tyfus- besmet water over uitgestalde vruchten te sproeien, over eten op openbare plaatsen of bij bijeenkomsten in de lucht te sproeien.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.