fbpx

COVID-19: Zwarte broeders en zusters, ga veel vaker in de zon

GFC NIEUWS- De populaire Amerikaanse acteur en regisseur Tyler Perry adviseert alle mensen, in het bijzonder zijn zwarte broeders en zuster om vaker in de zon te gaan, om zo de weerstand te verbeteren in de strijd tegen COVID-19.

“Verschillende artsen die er heel veel verstand van hebben zeggen dat vaker tegen mij en het is mijn taak om alle zwarte mensen op onze planeet hierop te wijzen. Ga veel vaker in de zon om vitamine D aan te maken want deze specialisten hebben gemerkt dat velen van ons een ernstig tekort hebben. Wij zwarten maken veel moeilijker deze zeer belangrijke vitamine aan in vergelijking met witte mensen, omdat wij meer pigment hebben”.

“De specialisten hebben mij goed uitgelegd dat je met een hoger vitamine D3 niveau in ieder geval een sterkere weerstand en meer overlevingskansen krijgt. Niet alleen bij COVID- 19, maar ook bij andere ziekten”, stelt de topacteur.

Volgens het Britse statistiekbureau sterven zwarte mensen vier (4) keer vaker door COVID-19 in vergelijking met witte personen. Ook andere niet witte personen blijken vaker het leven te laten na besmetting met het coronavirus.

“Those of Bangladeshi and Pakistani ethnicity also have a significantly higher chance of dying from COVID-19 than white people, even when adjusting for deprivation, stelt the Office for National Statistics (ONS).

Ook in de Verenigde Staten van Amerika laten de cijfers zien dat donkere mensen meer complicaties hebben en significant vaker dood gaan door het Wuhan virus.

Bijna 23 procent van de meer dan 100.000 doden door het Wuhan virus  in de VS is zwart, terwijl maar 13 procent van de bevolking in dat land zwart gekleurd is, .

Black Americans continue to make up a disproportionate share of Covid-19 fatalities as the number of deaths from the coronavirus pandemic exceeds 100,000 in the United States, according to an analysis of data from the Centers for Disease Control and Prevention, meldt NBC News.

Recent onderzoek van Britse wetenschappers verbonden aan de Northwestern University heeft aangetoond dat mensen met een vitamine D -tekort meer risico lopen op ernstige complicaties van COVID-19 en eerder komen te overlijden.

GFC Nieuws berichtte eerder dit jaar vaker over het mogelijk verband van een tekort aan vitamine D3 in relatie met het aantal doden door COVID-19.

BEKIJK OOK
Surinaamse ambassade in Jeruzalem gedurfde misstap?

Een Internationaal gediplomeerde expert van Constantin in Paramaribo legde begin maart dit jaar al uit dat wij in Suriname gretig gebruik moeten maken van de zon, omdat wij daarmee de weerstand verbeteren en zo meer overlevingskans hebben bij een besmetting met het potentieel dodelijk coronavirus, het griepvirus, andere virusziekten evenals andere ernstige ziekten.

Er bestaat volgens de expert bij velen in Suriname helaas een verkeerd idee dat onze vitamine D status altijd goed is omdat wij vlak bij de evenaar wonen. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een groot deel van de bevolking dichtbij de evenaar, witte, gele, getinte, bruine en zwarte mensen, ondanks de vele zonuren, een vitamine D3 – tekort heeft.

Vooral donkere mensen hebben vaker een tekort aan deze zeer belangrijke vitamine, eigenlijk een hormoon.  Zij hebben veel meer moeite om deze vitamine door de zon aan te maken. Deze groep doet er daarom verstandig aan om iets langer in de zon te gaan.

“Niet alleen om meer weerstand op te bouwen bij een eventuele besmetting met het coronavirus, griepvirussen of andere ziekmakers. Ook bij verschillende ernstige ziekten is onomstotelijk aangetoond dat een tekort aan vitamine D3 een zeer belangrijke factor speelt”.

“Het advies is dus om dagelijks voldoende, witte mensen 20 tot 30 minuten, met redelijk ontbloot lichaam in de zon te gaan.  Zwarte mensen moeten langer met voldoende ontbloot lichaam in de zon omdat ze meer moeite hebben -door meer pigment- in vergelijking met witte mensen om vitamine D aan te maken. Het is volgens onderzoek veel beter voor de lichamelijke weerstand om te zorgen voor een goede vitamine D status”, stelt de topexpert van Constantin.

De expert benadrukt bovendien dat een ieder zich zo veel als mogelijk moet houden aan de bekende regels om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Ook de bekende Britse professor John Campbell zegt dat er steeds meer bewijs is dat een tekort aan vitamine D een rol speelt bij het disproportioneel aantal donkergekleurde COVID-19 doden.

Klik voor meer informatie op de onderstaande link>>