fbpx
Covid-19-zorgveleners willen duidelijkheid van regering

GFC NIEUWS- Covid-19-zorgverleners zijn maandagmiddag getogen naar het Regeringsgebouw.

Een brief werd overhandigd aan vicepresident Ronnie Brunswijk, omdat vorige week aan de zorgverleners is gezegd dat zij over twee weken moeten stoppen met 12-uur-shiften en weer overschakelen naar die 3 shiften, zoals de ziekenhuizen normaal hanteren.

“Wij hebben ons verzameld om onze misnoegen te uiten. Zo ga je niet om met mensen die zich lichamelijke en fysiek hebben ingezet om het land en volk te beschermen en te verzorgen. Onze Covid-toelage wordt ons ook ontnomen. Men heeft geen waardering nog respect voor ons,” zeggen enkele bezorgde zorgverleners in gesprek met de media.

Zij voeren verder aan dat zij vanaf maart 2020 zodanig ingedeeld dat zij op de beste manier zorg kunnen bieden aan het volk. “Sommige van ons hebben zolang onze kinderen niet gezien of nauwelijks slapen we thuis. Het is thuis en daarna weer aan het werk. Bijna elke dag. Zoveel offers en dan gaat men zo om met ons. Dit gaat te ver.”

Zij vragen dat het besluit wordt teruggedraaid en dat beter met ze wordt gecommuniceerd.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.