Covid-19 zorgt voor disruptie in HIV-testing in regio

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Pan-Caribische Partnerschap tegen HIV en AIDS (PANCAP) begon vorig jaar een reeks consultaties met de particuliere sector in de hele regio om hun steun te gebruiken bij het versterken van de nationale en regionale hiv-response.

Dit overleg was gericht op de noodzaak van een multi-sectorale aanpak, inclusief de particuliere sector, om de aids-epidemie tegen 2030 te beëindigen.

Hoewel de regio aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt bij het terugdringen van nieuwe infecties en aids-gerelateerde sterfgevallen, is het percentage van die afname niet voldoende om de aids-epidemie tegen 2030 te beëindigen.

Covid-19 heeft voor redelijk wat stagnaties gezorgd op dit gebied, voornamelijk stagnaties op het gebied van preventie (condooms, testen, contraceptives), behandelingen (HIV-testen en lab monitoring) en sociale bescherming (safe spaces, community support, stigma en discriminatie). De disruptie werd verder versterkt door de prioritering van Covid-19 ten opzichte van HIV.

De top uitdagingen op dit moment vloeien voort uit een tekort aan financiën. HIV programma’s in de regio worden niet voldoende gefinancierd.

Er is een gevaar dat deze programma’s targets niet zullen halen. Landen moeten ownership nemen over de programma’s. Wat ook moeilijk gaat is alle partners on board te krijgen.

In het licht van het bovenstaande zijn meer inspanningen nodig om de regionale en nationale respons op te schalen en te ondersteunen.

De particuliere sector kan een belangrijke rol spelen bij het bepleiten, ondersteunen en bijdragen aan strategieën die kunnen worden gebruikt om middelen te mobiliseren om de Caribische respons te ondersteunen.

Daarom wil de VSB deel uitmaken van de PANCAP Private Sector Champions for Resource Mobilization. De lancering was geplant voor 18 maart, maar werd vanwege weinig nominaties uit andere landen verdaagd naar een ander moment.

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..

Overige berichten