Covid-19-vaccinatiekaravaan dit weekend in Nickerie en Wanica

GFC NIEUWSREDACTIE- De grote vaccinatiekaravaan van het Nationaal Coördinatie Team Covid-vaccinatie is dit weekend in Nickerie en in Wanica.

In Nickerie wordt er vanaf vrijdag 26 – zondag 28 maart elke dag tussen 09:00 en 16.00 gevaccineerd bij NTC, de Nickerie Tennis Club, op de hoek van de Skrivimankotistraat en de Washabostraat.

In Wanica wordt er alleen op zaterdag 27 maart tussen 08:00 en 16.00 gevaccineerd in het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Er wordt dit weekend niet gevaccineerd in KKF.

Het ministerie van Volksgezondheid wil met deze grote vaccinatie-evenementen het vaccineren toegankelijker maken voor de groepen die nu aan de beurt zijn:

• Alle 60-plussers (thuiswonend en in bejaarden- en verzorgingstehuizen)

• Alle 40-plussers met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten (dialysepatiënten), diabetes mellitus (suikerziekte), overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk.

• Alle zorgmedewerkers

De vaccinatiekaravaan wordt namens het ministerie van Volksgezondheid georganiseerd door het Nationaal Coördinatie Team Covid-vaccinatie in samenwerking met een team van verpleegkundigen, medici en vrijwilligers van verschillende instellingen. Het bedrijfsleven maakt het financieel mogelijk om deze activiteiten uit te kunnen voeren.

Om de vaccinatie zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat een ieder die gevaccineerd wil worden zich eerst registreert via de websites: www.laatjevaccineren.sr of www.bogsuriname.com Als de online registratie niet lukt kan er gebeld worden naar het gratis nummer 178.

Vaccineren is behalve tijdens de grote vaccinatiemomenten in het weekend ook door de week mogelijk. Men kan bij verschillende ziekenhuizen, RGD-poli’s, het Psychiatrisch Centrum Suriname en ook bij BOG terecht. Meer informatie over wanneer en waar er gevaccineerd wordt is te vinden op www.laatjevaccineren.sr.

Het ministerie werkt aan uitbreiding van het aantal vaccinatieposten om de samenleving zoveel mogelijk tegemoet te komen. Er wordt gewerkt met een prioriteitenlijst waarbij de meest kwetsbare personen in onze samenleving het eerst beschermd worden. Zodra de volgende groep aan de beurt is, wordt dit via de verschillende media bekendgemaakt.

Aan de rest van de samenleving wordt gevraagd de berichtgeving te blijven volgen en nog even geduld te hebben. Iedereen die gevaccineerd wil worden komt aan de beurt.

Tenslotte roept het ministerie op om de algemene preventiemaatregelen men betrekking tot Covid-19 nog steeds strikt te blijven toepassen, w.o. Mondkap op, Handen wassen en Afstand houden (MOHANA).

BEKIJK OOK: Niemand mag onder druk worden ingeënt tegen Covid-19!

Overige berichten