fbpx

Covid-19-uitgaven vorige regering onder vergrootglas

GFC NIEUWS- Recent zijn er stukken opgedoken waarin uitgaven van de vorige regering in verband met Covid-19 in Suriname worden weergegeven.
Deze zullen ook door de pas geïnstalleerde presidentiële commissie Oneigenlijk Gebruik Publieke Goederen onder het vergrootglas geplaatst worden. De commissie zal de stukken op rechtmatigheid en doelmatigheid toetsen. Hierna zal advies worden uitgebracht aan president Chandrikapersad Santokhi.
Arun Hardien, voorzitter van deze commissie, kondigde bij de installatie eerder deze week een integrale inventarisatie van diverse publieke goederen aan. Uiteindelijk zal de commissie de regering adviseren in deze. De werkgroep zal ook werken aan een inventarisatie van gehuurde objecten en aangekochte, gehuurde en verkochte voertuigen van de staat.
Staatsmiddelen dienen door eenieder op de juiste manier worden gebruikt. Transparantie binnen elke laag van de overheid is van groot belang voor de ontwikkeling van ons land. Dit denken heeft ten grondslag gelegen van het recent in leven roepen van presidentiële commissies.
Deze commissies moeten onder meer alles in stelling brengen om corruptieve handelingen binnen de overheid tegen te gaan. Ook het oneigenlijke gebruik van staatsmiddelen en Rechtspositionele aangelegenheden zullen getoetst worden.

BEKIJK OOK
Justitie wil bewoners Casipora opleiden tot hulpagent van politie vanwege toename criminaliteit