fbpx

COVID-19 Team Suriname moet beslist niet vervangen worden door nieuwe regering

INGEZONDEN- Het COVID-19 Team dat nu zeer goed werk verricht moet beslist niet vervangen worden indien er een nieuwe regering aan de macht komt.

Het is gebruikelijk dat bij het aantreden van een nieuwe regering, er veel veranderingen worden doorgevoerd op belangrijke posities. Daar is alle begrip voor. Dat is vaak nodig omdat beleidsmakers een andere koers willen varen en daarvoor vaak genoeg anderen willen inzetten.

Echter heeft dit team bewezen zeer capabel en professioneel zaken aan te pakken. Er zou geen enkele reden zijn om wijzigingen door te voeren binnen het COVID- 19 team. Wat mij betreft moeten ze alle gelegenheid krijgen om door te gaan met het werk totdat wij in rustiger vaarwater zijn gekomen. En dat kan helaas nog lang duren.

BEKIJK OOK
Santokhi op Saamaka Daka: gaat u ook na hoe u op uw wijze kan bijdragen om in vrijheid, eenheid en met respect voor elkaar, Suriname duurzaam te ontwikkelen

Over de belangrijkheid van hun werk moet niet te lichtzinnig gedacht worden. Het gaat om een enorme crisis waarin wij zijn terechtgekomen. Foute beslissingen kunnen het verschil betekenen tussen leven en dood.

Ik doe daarom een dringend beroep op de nieuwe regeerders om dit team volledig in tact te laten en het volksbelang te laten prevaleren. Het gaat nu niet om politieke kwesties, maar het gezondheidsbelang van ons allen in Suriname.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.