fbpx
Covid-19-protocol ontwikkeld voor kinderverblijven

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft een protocol ontvangen voor Covid-19-maatregelen bij kinderdagverblijven, tehuizen en internaten.

Dit heeft plaatsgevonden bij een presentatie van het ministerie van Volksgezondheid aan de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en SoZaVo. “Het protocol is voor het verblijven in de internaten en tehuizen, dagverblijven, maar ook op school, zodat er ook veilig gewerkt kan worden. Zowel voor de leerkrachten als voor de leerlingen is het belangrijk om na te gaan hoe het protocol gaat werken”, zegt dokter Maltie Mohan-Algoe. Zij heeft vanuit haar expertise als arts ondersteuning gegeven aan het opstellen van het protocol.

De instructie voor kindertehuizen, internaten en dagverblijven luidt dat voor kinderen tussen nul tot en met 12 jaar geldt dat zij geen mondkapjes hoeven te dragen en ook geen fysieke afstand hoeven te houden, ook niet van volwassenen.

Het is uit wetenschappelijke cijfers gebleken dat kinderen in deze leeftijdsgroep geen rol spelen in de overdracht van Covid-19. De leeftijdsgroep 13 tot en met 18 jaar hoeft onderling geen fysieke afstand te bewaren, maar wel tot volwassenen en dient wel een mond- en neuskap te dragen.

Een andere maatregel is dat de kinderen zich in drie bubbels bevinden en dat zijn de bubbels op school, in het verblijf of tehuis en die van het weekendverblijf in het geval van kinderen in internaten die ’s weekends naar een ander verblijf gaan. Tussen deze drie groepen, met name op school en in de verblijven, volgt de leiding een stappenplan om de Covid-veiligheid te bewaren.

Zo moet worden nagegaan of er kwetsbare kinderen zijn; dat zijn kinderen die onderliggende aandoeningen hebben, of er suspect cases zijn waarbij kinderen verschijnselen vertonen of in aanraking zijn gekomen met iemand die Covid-19 heeft. Deze en andere maatregelen zijn uitvoerig opgenomen in het protocol.

Verder moeten tehuizen en verblijven zorgen voor voldoende ventilatie, een minimale bezetting van ruimtes en goede hygiëne.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…