fbpx




Covid-19-plan overhandigd aan vp Adhin

GFC NIEUWS- Om de Covid-19 uitbraak in Suriname aan te pakken, heeft het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met consultant Verginia Asin-Oostburg en de Inter-American Development Bank, het Covid-19-plan samengesteld.

Dit plan werd maandag door minister Antoine Elias van Volksgezondheid overhandigd aan vicepresident Ashwin Adhin, tijdens de vergadering van de Raad van Ministers.

Volgens Consultant Verginia Asin-Oostburg bestaat het plan uit drie uitgangspunten, te weten de snelle detectie van het virus om grootschalige verspreiding te voorkomen, verzorging van de met Covid-19-besmette personen en hoe de gevolgen die het virus heeft op de verschillende gebieden binnen de samenleving geïdentificeerd en aangepakt kunnen worden.

Asin benadrukt dat de principes van het plan niet veranderen, maar wel elke drie maanden bijgesteld dienen te worden, afhankelijk van de behoeftes en de ontwikkelingen binnen het Covid-19-gebeuren.

Asin geeft verder aan dat zij bij het concipiëren van dit plan veel input heeft gehad vanuit het Ministerie van Volksgezondheid en vrijwel dagelijks heeft samengewerkt met Robert Brohim.

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid merkt op dat het ministerie in een vroeg stadium heeft ingezien dat het Covid-19-gebeuren een integrale aanpak vereist. Vandaar dat het ministerie de hulp van de twee consultants heeft ingeroepen.

Met het schrijven van dit plan zijn de reeds bestaande structuren rond het Covid-19-gebeuren op papier gezet en daarmee ook de uitwerking van deze structuren.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…