fbpx
Covid-19-pandemie aan het groeien in Suriname

GFC NIEUWS- De Covid-19-pandemie is aan het groeien in Suriname.

In de periode van 25 mei tot 21 juli daalde het aantal besmette gevallen landelijk gestaagd. Na 22 juni zien we dat er een stijging plaatsvindt. Dit heeft epidemioloog Ingrid Krishnadath, aangegeven in haar presentatie, tijdens Covid-19-persconferentie op 21 juli.

“Op basis van de het overzicht van de huidige cijfers kan gesteld worden dat aantal besmette gevallen om de vijf dagen meer wordt. Hetgeen wilt zeggen dat de epidemie aan het groeien is in Suriname. We moeten eigenlijk kijken wat wij daaraan moeten doen.”

In haar presentatie geeft de epidemioloog ook aan dat geconstateerd is dat er een verschuiving van de besmetting van Paramaribo-Noord naar het zuiden van Paramaribo waar te nemen is.

Infectioloog Stephen Vreden heeft de samenleving opgeroepen om gezamenlijk verantwoordelijk om te gaan. “Indien we Covid-19 daadwerkelijk willen aanvechten, dient iedereen die symptomen krijgt spoedig contact op te nemen met 178 of in contact treden met de huisarts”, aldus dokter Vreden.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…