Covid-19 Managementteam roept samenleving op zich te houden aan maatregelen

GFC NIEUWS- Het Covid-19 Managementteam heeft de samenleving vandaag opgeroepen om zich te houden aan de maatregelen die door de regering zijn uitgevaardigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft vrijdagmiddag de drie maatregelen, die zijn aangekondigd door president Desi Bouterse, verduidelijkt:

1. Twee weken durende partiele lockdown vanaf zondag 29 maart tussen 20:00 – 6:00 uur de volgende ochtend.
2. Samenscholing wordt beperkt tot maximaal 10 mensen.
3. Casino’s en kansspelgelegenheden zijn gesloten vanaf zaterdag 28 maart 2020 om 10:00u A.M.

Voor wat betreft de partiele lockdown, zal er streng opgetreden worden tegen eenieder die zich niet houd aan het verbod om tussen 20:00 – 6:00 uur op straat te zijn. De regering en het parlement hebben vrijstelling op dit verbod, mits een social distance van 2 meter in acht wordt genomen.

Hooguit maandag wordt bekendgemaakt wat de consequenties precies zullen zijn voor degenen die zich niet aan de regels houden, zegt Adhin.

Kolonel Jerry Slijngard van het NCCR, zegt dat alleen bepaalde bedrijven bijzondere toestemming zullen krijgen om gedurende de partiele lockdown op straat te zijn. Hieronder vallen onder andere mensen in de thuiszorg, de media, apotheken, veiligheidsdiensten en nutsbedrijven.

Er dient vooraf geregistreerd te worden bij het NCCR op het nummer 144 om in aanmerking te komen voor een toestemmingspasje. Het NCCR beoordeelt de noodzaak van het verzoek.

Iedereen die tijdens de partiele lockdown, met spoed de straat op moet, voor bijvoorbeeld een bezoek naar de Spoed Eisende Hulp (SEH), dient de politie op de hoogte te stellen voor vertrek (op het nummer 115).

Overige berichten