fbpx
Covid-19 Managementteam roept samenleving op zich te houden aan maatregelen

GFC NIEUWS- Het Covid-19 Managementteam heeft de samenleving vandaag opgeroepen om zich te houden aan de maatregelen die door de regering zijn uitgevaardigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft vrijdagmiddag de drie maatregelen, die zijn aangekondigd door president Desi Bouterse, verduidelijkt:

1. Twee weken durende partiele lockdown vanaf zondag 29 maart tussen 20:00 – 6:00 uur de volgende ochtend.
2. Samenscholing wordt beperkt tot maximaal 10 mensen.
3. Casino’s en kansspelgelegenheden zijn gesloten vanaf zaterdag 28 maart 2020 om 10:00u A.M.

Voor wat betreft de partiele lockdown, zal er streng opgetreden worden tegen eenieder die zich niet houd aan het verbod om tussen 20:00 – 6:00 uur op straat te zijn. De regering en het parlement hebben vrijstelling op dit verbod, mits een social distance van 2 meter in acht wordt genomen.

Hooguit maandag wordt bekendgemaakt wat de consequenties precies zullen zijn voor degenen die zich niet aan de regels houden, zegt Adhin.

Kolonel Jerry Slijngard van het NCCR, zegt dat alleen bepaalde bedrijven bijzondere toestemming zullen krijgen om gedurende de partiele lockdown op straat te zijn. Hieronder vallen onder andere mensen in de thuiszorg, de media, apotheken, veiligheidsdiensten en nutsbedrijven.

Er dient vooraf geregistreerd te worden bij het NCCR op het nummer 144 om in aanmerking te komen voor een toestemmingspasje. Het NCCR beoordeelt de noodzaak van het verzoek.

Iedereen die tijdens de partiele lockdown, met spoed de straat op moet, voor bijvoorbeeld een bezoek naar de Spoed Eisende Hulp (SEH), dient de politie op de hoogte te stellen voor vertrek (op het nummer 115).

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…