fbpx

COVID-19 Managementteam, horeca- en toerisme organisaties werken aan nieuwe veiligheidsprotocollen

GFC NIEUWS- Zoals aangekondigd zijn deze week gesprekken met de horeca en toerismesector opgestart.
Het doel hiervan is om samen te komen tot nieuwe veiligheidsprotocollen en readiness plannen voor mogelijke crises of rampen in de toekomst.
Namens het COVID-19 Crisis Managementteam zaten aan: Luitenant-Kolonel Danielle Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid, districtscommissaris Mike Nerkust en namens het ministerie van Volksgezondheid onderdirecteur Morpurgo-Dest en dokter Ruben Del Prado.
Het team ging in gesprek met vertegenwoordigers van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), de United Tour Guides Suriname (UTGS) en de Stichting Uitgangscentrum Paramaribo (SUP). De gesprekken zijn goed verlopen en zullen worden voortgezet.
Horecabedrijven, sportcentra, religieuze organisaties, vermakelijkheidsgelegenheden en openbaar transportbedrijven zijn vooralsnog niet toegestaan om diensten te verlenen aan het groter publiek. Dit kan pas nadat met het COVID-19 Crisis Managementteam overeenstemming is bereikt over het introduceren van algemene en sectorspecifieke veiligheidsregels om verspreiding van het coronavirus in Suriname te voorkomen.
Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HIT) gaat tijdens de reguliere COVID-19 persconferentie van vrijdag aanstaande nader hierop in.

BEKIJK OOK
Santokhi vraagt VN verscherpte maatregelen