Covid-19-kindertekeningen voor kinderafdeling 's Lands Hospitaal

GFC NIEUWSREDACTIE- De kinderafdeling van ’s Lands Hospitaal kreeg vandaag 4 stuks Covid-19- kindertekeningen.
Het is een donatie van de stichting Zomerlinde die voortvloeit uit een tekenwedstrijd van leerlingen van basisscholen die hun kennis over het coronavirus middels een tekening moesten vertalen. Uit de inzendingen koos de stichting voor de beste tekeningen.
Deze selectie is gedigitaliseerd en in samenwerking met de handelszaak Dresscode bekend van het merk ‘I love Su’ komen er truien uit met deze tekeningen erop.
De originele tekeningen zijn gedoneerd aan zorginstellingen. Zo kwam ook ’s Lands Hospitaal in aanmerking en droeg de adviseur van de stichting, Ivan Summerville, samen met Isaiah Huur, de broer van de parlementariër Miguella Huur die het gezicht is van de stichting, het exemplaar bestemd voor Surinames oudste ziekenhuis, over aan het hoofd van de Kinderafdeling, zuster Claudia Bruinhard-Hok Ahin, haar ‘jeugdige assistent’ en zuster Sherida Rasoe.
Volgens Summerville wordt op deze manier ook weer waardering getoond aan het werk van de frontlinie gezondheidswerkers.
Bruinhard-Hok Ahin bedankte voor de geste en belooft dat het geschenk een goede plek krijgt. Een deel van de opbrengst krijgt stichting Zomerlinde uitgekeerd om zijn sociale projecten verder te continueren.

Overige berichten