fbpx
COVID-19 kent nieuwe symptomen

GFC NIEUWS- Dagelijks komt er nieuwe informatie bij over het coronavirus.

De samenleving wordt verzocht nu ook alert te zijn bij symptomen als vermoeidheid, kriebels in de keel, smaak- en/of reukverlies. Dit zijn nieuwe symptomen die zijn toegevoegd aan de eerdere, zoals koorts, hoesten en niezen.

Degenen die pas naar het buitenland zijn geweest of in contact zijn gekomen met een COVID-19 positief getest persoon, worden verzocht contact op te nemen met hun huisarts of de speciale hulplijn 178.

Een vakgroep van infectiologen zal bepalen wie wel en wie niet getest wordt. Dat gebeurt op basis van de symptomen van de persoon en diens reisgeschiedenis of het contact dat hij of zij heeft gehad met een positief getest persoon.

In totaal zijn er momenteel 671 personen in quarantaine. Niet eenieder in quarantaine wordt op het virus getest.

Vanaf het contact met een positief geval moeten contactpersoon een periode van 14 dagen in quarantaine uitzitten. Voor repatrianten geldt: 14 dagen vanaf het moment dat zij Suriname binnen zijn gekomen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…