Covid-19-hulpactie voor Inheemse dorpen Para

GFC NIEUWSREDACTIE- Vrienden van de gemeenschap in Para hebben op 26 mei bij districtscommissaris, Marlene Joden, het startsein gegeven voor een hulpactie, om de Covid-situatie in het district te minimaliseren.

Volgens Harriete Bholasing-Helstone is de hulpactie bedoeld om preventiemateriaal uit te delen en voorlichting te brengen aan de Inheemse gemeenschappen van Para.

Bholasing gaat samen met parlementslid Jennifer Vreedzaam, ondersteund door leden van de districtsraad van Para, een grote partij paracetamol, mond- en neusbedekkingen, handsanitizer en de Super Fever Medicine van ‘dokter’ May, uitdelen in de Inheemse dorpen van Para.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Al langer dan een jaar wordt verkeerde uitleg gegeven over besmettingen coronavirus

“Het initiatief hiervan is ontstaan bij het ziekbed van de Inheemse vrouw, Agnes Ligorie, die onlangs kwam te overlijden aan Covid-19”, zegt Bholasing.

Volgens Vreedzaam is dit initiatief een ondersteuning aan het beleid van de gezondheidszorg van de lokale overheid in Para.

“De Super Fever Medicine van ‘dokter’ May, is voor de versterking van de immuniteit.

Met het preventiemateriaal, de traditionele geneeskunde en voorlichting door middel van een soundwagen die het publiek spreekt in de Arowakse taal, moet er verbetering komen in de gemeenschapsverspreiding” stelt Vreedzaam.

Overige berichten