Covid-19 en verdere kennisontwikkeling leerlingen en studenten

GFC NIEUWSREDACTIE- KennisKring zal zich dinsdag tijdens een virtuele bijeenkomst buigen over de verdere ontwikkelingen van met name leerlingen en studenten in Suriname tijdens deze coronapandemie.

Het nieuwe schooljaar staat in de startblokken. Covid-19 heeft ons onderwijs harde klappen verkocht.

Eenieder erbij betrokken heeft ook harde lessen geleerd wat een pandemie kan maken en breken aan een jarenlange opgebouwd onderwijssysteem, wordt aangehaald.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Topexpert: koffie, thee, en frisdranken kunnen indirect zorgen voor vroegtijdig overlijden

“Op afstand studeren, op afstand virtueel lessen geven was ook niet eenieder gegeven en ook niet elke student beschikte over de nodige wifi verbindingen en apparatuur.

“Er is een nieuwe regering die vele pogingen heeft gewaagd en nog doet om in te spelen op de ervaringen en het onderwijsveld”.

“Na jaren van vele spanningsvelden bij lerarenverenigingen komt nog de hoge koers bij kijken die de middenklasse tot een armoede klasse heeft gemaakt en dromen de docenten en leerkrachten van salariscorrecties”.

“Ouders maken zich ook zorgen over de toekomst van hun kinderen van kleuter tot universitair niveau.”

Vanuit vele hoeken zullen deskundig dinsdag hun ideeën en visies hoe ons land verder op te bouwen door onder meer kennisinnovatie en kennisontwikkeling.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Medische blunder: vrouw krijgt coronavaccin in plaats van anticonceptie-injectie

Ook in Nederland zijn er diaspora-organisaties die een bijdrage willen leveren aan deze wederopbouw. De ervaring leert dat Surinaamse VWO- en ADEK-studenten aanpassingsproblemen hebben op Nederlandse universiteiten, hetgeen ouders kapitalen kost.

Verder heeft Suriname een enorm tekort aan onder meer: wetgevingsjuristen, accountants, landmeters, architecten, planologen, stedenbouwkundigen en petroleumingenieurs.

“Hoe willen we Suriname dan opbouwen als het kader er niet volledig is en hoe voorkomen we verdere Brain Drain?”

De gastsprekers dinsdag zijn dr. Henry Ori, onderwijs – en bestuurskundige, MSc. Humphrey Bendt, management & knowledge trainer en drs. Kamal Ramkalup, consultant en voorzitter van Surispora in Nederland.

Deze discussie wordt live via ABC TV kanaal 4.2 uitgezonden en via Facebook en Youtube live stream https://www.youtube.com/c/RCFAAccountants.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten