fbpx

Covid-19 bewustwordingscampagne voor Binnelandse vrouwen

GFC NIEUWSREDACTIE- Vrouwen uit zeven dorpen in het binnenland hebben de afgelopen maanden workshops gevolgd om zelf mondkapjes te maken en de kostprijs te berekenen.

De workshops worden gegeven door Talking Prints, een organisatie die al 6 jaar bezig is met het upgraden van skills
van vrouwen in het binnenland.

The Back Lot heeft de financiële middelen voor dit project gekregen van de Alcoa Foundation en het SU4SU Covid-19 Support Fund.

Het project is onderdeel van een bewustwordingscampagne om ook de bevolking in het binnenland bewust te maken dat zij zich moet beschermen tegen Covid-19.

De vrouwen maken de mondkapjes voor zichzelf, voor hun gezinnen en voor de verkoop.

Behalve de training hebben de vrouwen naaimachines, gereedschap en alle materialen ontvangen die ze nodig hebben voor dit project.

BEKIJK OOK
Patiënt belangrijkste partij in Suriname HEARTS Initiatief

Talking Prints werkt al jaren met verschillende groepen in het binnenland die werkstukken maken zoals tassen, headbands en andere accessoires.

Deze worden niet alleen in Suriname, maar ook in het buitenland verkocht. Vrouwen die voor ze werken kunnen op deze manier in hun eigen onderhoud voorzien.

Het is een streven van The Back Lot, Alcoa Foundation en SU4SU om ook dit project een duurzaam karakter te geven.

Zo zullen de vrouwen die nu worden getraind ook worden opgenomen in het bestand van Talking Prints en mee draaien in de reguliere productie en zo ook in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.